Οινοποιήσιμες Πικοιλίες
Αγιωργήτικο | Αθήρι Λευκό | Ασύρτικο | Αυγουστιάτης | Βηλάνα | Βιονιέ | Βραδυανό | Γκρενάς
Καμπερνέ Σωβινιόν | Κοτσιφάλι | Κυδωνίτσα | Λημνιό | Λημνώνα | Λιάτικο | Μαλαγουζιά | Μανδηλαριά
Μαυροδάφνη | Μαύρο Μεσενικόλα | Μαυρούδι Αραχώβης | Μερλό | Μοσχάτο Αλεξανδρείας | Μοσχάτο Αμβούργου
Μοσχοφίλερο | Μοσχούδι Λευκό | Μουρβέντρ | Ντεμπίνα | Ξινόμαυρο | Ούνι μπλαν | Σαββατιανό | Σαρντοννέ
Σενζώ | Σιδερίτης | Συράχ | Σωβινιόν | Ριφόσκο | Ροδίτης | Ρομπόλα Λευκή | Φωκιανό Μαύρο
Χώρος καλλιέργειας: Ερυθρή ποικιλία Ιταλικής προσέλευσης, καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στην Πελοπόννησο (κυρίως στο νομό Ηλείας).
Φυτό: Είναι ζωηρό, μέσης γονιμότητας, παραγωγικό, ευαίσθητο στην ευδαιμίδα, το ωίδιο και την ξήρανση της ράχης. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα του Απρίλη και ωριμάζει τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.
Προϊόν: Το Ρεφόσκο δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, καλής οξύτητας, αρωματικά, με καλό χρώμα. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων (Λετρίνων, Πλαγιές Πετρωτού).
Συνώνυμα: Mερκούρι (Ηλεία), Ρεφούσκο (Μαγνησία), Refosco (Ιταλία).
Περιοχές καλλιέργειας: Ηλεία, Αρκαδία, Θεσσαλία, Βοιωτία.
Φρατζόμυλος, Λαμία 2231096298 info@xartodiplomenos.gr