Ριφόσκο (Rifosco)

Χώρος καλλιέργειας: Ερυθρή ποικιλία Ιταλικής προσέλευσης, καλλιεργούμενη σε περιορισμένη έκταση στην Πελοπόννησο (κυρίως στο νομό Ηλείας).


Φυτό: Είναι ζωηρό, μέσης γονιμότητας, παραγωγικό, ευαίσθητο στην ευδαιμίδα, το ωίδιο  και την ξήρανση της ράχης. Ξεκινά τη βλάστηση στα μέσα του Απρίλη  και ωριμάζει τέλος Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη.


Προϊόν: Το Ρεφόσκο δίνει κρασιά υψηλόβαθμα, καλής οξύτητας, αρωματικά, με καλό χρώμα. Συμμετέχει στην παραγωγή ορισμένων Τοπικών Οίνων (Λετρίνων, Πλαγιές Πετρωτού).


Συνώνυμα: Mερκούρι (Ηλεία), Ρεφούσκο (Μαγνησία), Refosco (Ιταλία).

Περιοχές καλλιέργειας: Ηλεία, Αρκαδία, Θεσσαλία, Βοιωτία.

  Φρατζόμυλος, Λαμία         2231096298         info@xartodiplomenos.gr    

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.